top of page

ALUMINIUM COMPOSIET

GEVELBEKLEDING

Aluminium composiet gevelbekleding zwart
composiet gevelbekleding wit en zwart

BEDDENHAAK SYSTEEM

Gevel cassette systemen zijn opgebouwd uit 4-zijdig omgezet aluminium composiet. De omzettingen zijn scherp en naadloos. Dit is een groot architectonisch voordeel t.o.v. volkern materialen. Het bedhaak cassette systeem (BH) wordt middels geïntegreerde sleufprofielen opgehangen aan aluminium of RVS pennen. Deze zijn bevestigd zijn in aluminium U-profielen. Het systeem kan krachten (spanning) door wind en temperatuur verwerken via de ophangverbinding.

De strakheid van de gevel wordt bereikt door de U profielen vlak te stellen in stelbeugels. Als eenmaal de profielen strak gesteld zijn, dan laten de cassetten zich eenvoudig monteren.

BH

SZ SYSTEEM

Gevel cassette systemen zijn opgebouwd uit 4-zijdig omgezet ACM. De omzettingen zijn scherp en naadloos. Hierdoor wordt een groot architectonisch voordeel gerealiseerd t.o.v. volkern materialen.

In het SZ systeem is horizontaal zowel boven als onder in de cassette een doorlopend extrusie profiel verwerkt. Dit profiel geeft in de horizontale richting sterkte aan de cassette en is de positie voor de bevestiger. Hiermee wordt de cassette mechanisch verbonden met de achter constructie. Deze achter constructie is opgebouwd uit verticaal georiënteerde omega profielen uit bij voorkeur het materiaal aluminium.

SZ

KADER BEKLEDING

Om een gebouw te accentueren wordt gebruik gemaakt van aluminium kaders. Een kader bestaat uit een stalen frame met daaromheen een bewerkte aluminium composiet plaat. Het stalen frame wordt op maat gemaakt en is dus voor diverse projecten inzetbaar.

 

Het stalen frame wordt bevestigd aan de achterconstructie en de composiet plaat wordt vervolgens bevestigd op het stalen frame. Het aluminium composiet kan blind worden bevestigd met behulp van een lijmkit of mechanisch met behulp van een schroef of popnagel. Om de naden bij een kader zo min mogelijk te laten opvallen wordt er vaak gebruik gemaakt van een klang achter de naad. Deze klang wordt vaak meegeleverd in dezelfde kleur als de aluminium composiet gevelpanelen zodat de naad nagenoeg "onzichtbaar" is.

aluminium bekleding gevel
Composiet aluminium gevelplaten
Kader Bekleding
bottom of page