top of page

BOUWEN ZONDER CONCESSIES

Header_HTC_85_EINDHOVEN-12.jpg

ZO BLEEK ALUMINIUM COMPOSIET DE BESTE KEUS VOOR DE LANDSCAPE VILLA HTC85 OP DE HIGH TECH CAMPUS IN EINDHOVEN

CASE
Opdrachtgever: BanBouw

​Een duurzame, slimme kantoorvilla die voorzien is van de nieuwste technieken: dat is de opdracht die High Tech Campus meegaf voor de realisatie van de Landscape Villa HTC85. 'Een project met een glasharde deadline en bijzondere uitdagingen, maar met een mooi resultaat! High Tech Campus Eindhoven is een prachtige, duurzame kantoorvilla rijker,' aldus Frank Derks van BanBouw.

Foto1_HTC_85_EINDHOVEN-9.jpg
Foto2_HTC_85_EINDHOVEN-12.jpg
Foto4_HTC_85_EINDHOVEN.jpg

Een reeks aan uitdagingen
De villa is gelegen in het hart van HighTech Campus Eindhoven en is een toonbeeld van de toekomst, voorzien van de nieuwste technieken. De HTC85 is gerealiseerd naar een ontwerp van Inbo architecten, adviesbureau Tielemans bouwconstructies en Deerns installatieadvies. De gevel van de kantoorvilla bestaat nagenoeg volledig uit glas. Dit leidde tot een flinke uitdaging omtrent de regulatie van het binnenklimaat. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van temperatuuroverschrijdingen in de zomer. Het glas, de zonwering en het installatiesysteem, dienden daarom goed op elkaar afgestemd te worden. De detaillering van de gevel en de overkragende geveldelen hebben hier een belangrijke rol in gespeeld.

Wijziging naar aluminium composiet
In het bestek was gekozen voor een gevel met vliesgevels en aluminium zetwerk/gevelbekleding. In de precontractuele fase heeft BanBouw, in overleg met de directievoerder VB&T projectmanagement en HTCE, gekeken naar bezuinigingen en alternatieven voor deze gevelbekleding. Al in deze calculatiefase keek BanBouw samen met Kempen Composiet naar de mogelijkheden om aluminium gevelbekleding om te zetten naar aluminium composiet, met een mooie kostenbesparing als resultaat. Mede hierdoor is BanBouw door HTCE gecontracteerd voor de uitvoering van de bouwkundige werkzaamheden.

Omdat de aluminium gevelbekleding werd gewijzigd in aluminium composiet, moesten er een aantal details worden aangepast. Kempen Composiet dacht na de opdrachtverstrekking in een vroeg stadium mee over een detaillering die voor alle partijen uitvoerbaar was en waar zowel BanBouw, als Kempen Composiet, de staalleverancier en de vliesgevelleverancier achter stonden. Vervolgens werd samen bekeken hoe dit het beste uitgevoerd konden worden. Deze sessie heeft geleid tot de definitieve detaillering en afstemming tussen de verschillende onderdelen.

Geen-gezeik-garantie
BanBouw en Kempen Composiet hebben bij opdrachtverstrekking duidelijke afspraken gemaakt. 'We noemden dit een 'geen-gezeik-garantie' waarmee we gezamenlijk het detailleringstraject ingingen en we beide verantwoordelijk waren voor het eindresultaat,' aldus Derks. Daarbij was Kempen Composiet verantwoordelijk voor de leveringsomvang en BanBouw voor de onderdelen die vanuit de demarcatie door BanBouw aangebracht werden.

Gedurende het gehele traject hielden beide partijen zich aan deze afspraak. Dit resulteerde in een geruisloze en prettige samenwerking. De uitvoeringsplanning was tamelijk krap en de deadline was keihard. Maar door inzet van alle partijen is deze deadline gehaald. Een resultaat om trots op te zijn!

 

'We hebben met Kempen Composiet op een prettige wijze samengewerkt, waarin oplossingsgericht te werk is gegaan en we elkaars belangen niet uit het oog hebben verloren. Dit alles heeft geresulteerd in een prachtig eindresultaat waar zowel wij als onze opdrachtgever zeer tevreden en trots op zijn.'

Frank Derks, projectleider

BanBouw

WAAROM BOUWEN MET ALUMINIUM COMPOSIET?

Met een dikte van 4 of 6 mm is aluminium composiet flexibel toepasbaar en zijn alle gewenste uitsparingen mogelijk. Uw garantie voor een strakke afwerking met perfecte hoekoplossingen.

DE VOORDELEN VOOR U

pictogram_op_maat.png

Levering op maat, klaar voor montage

pictogram_A-Z.png

Van productie tot eindmontage

pictogram_vrijheid_in_vorm.png

Vrijheid in vorm

pictogram_strakke_hoekoplossingen.png

Strakke hoekoplossingen

pictogram_blinde_montage.png

Blinde montage

DE VOORDELEN VOOR UW KLANT

pictogram_slijtvast.png

Slijtvast

pictogram_kleurrijk.png

Kleurrijk

pictogram_onderhoudsvrij.png

Onderhoudsvrij

pictogram_duurzaam.png

Duurzaam

pictogram_brandvertragend.png

Brandvertragend

Aluminium composiet is verkrijgbaar in een groot scala aan kleuren. De combinatie van basiskleuren met speciale coatings levert verrassende resultaten op. Met de kleurstalenwijzer krijgt u een indruk van het uitgebreide en inspirerende kleurenspectrum. Natuurlijk sturen we u graag stalen op aanvraag toe.

kleurenstaal.png

INGEWIKKELDE VRAAGSTUKKEN,

DAAR HOUDEN WE VAN

Wij zoeken de uitdaging op en genieten van ieder project waarin we het verschil kunnen maken. Dat is onze drive, iedere dag opnieuw. Verrassend, indrukwekkend en perfectie zijn onze maatstaven, voor het complete plaatje en in het bijzonder voor de details. Echt alles moet kloppen, van het begin tot het eind.

plus_wit.png

Expert in gevelafwerking

Onze vakmensen delen allemaal dezelfde passie. We zijn nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen en zetten deze om in mogelijkheden.

plus_wit.png

Betrouwbare projectpartner

We gaan een relatie aan met onze opdrachtgevers en dragen deze verantwoordelijkheid gedurende het gehele project mee. Afspraak is afspraak.

plus_wit.png

Oplossingsgerichte denkwijze

Iedere situatie bekijken we vanuit een nieuwe invalshoek. Daar leren we van, dat houdt ons inventief. We zijn pas tevreden als ons gevoel klopt.

plus_rood.png

Levering op maat, klaar voor montage

plus_rood.png

Van productie tot eindmontage

Over
Contact

DE SLEUTEL TOT EEN PERFECTE GEVELAFWERKING

Wilt u ook bouwen op maatwerk, zonder concessies? Neem contact met ons op via het antwoordformulier of stel uw vraag rechtstreeks aan Rob Vissers, tel. +31 (0)497 - 726 906 of mail direct. Kempen Composiet is de specialist in aluminium composiet gevelbekleding.

Rob_Vissers.png

Bedankt voor uw inzending!

ANGY-4803.jpg
2-2_ANGY-4713.jpg
ANGY-6830.jpg
ANGY-4587.jpg
bottom of page